Exclusieve Lingerie van Ladywear
De hoogste kwaliteit exclusieve lingerie    ·    Betalen met iDeal of Visa/MasterCard

Wat is lingerie?

Informatie

Wat is lingerie?

Lingerie is een woord dat zijn oorsprong in de Franse taal vindt. Het is afgeleid van het Franse woord linge, wat ongeveer zoveel betekent als 'de was' in de zin van 'de was doen'. Het heeft ook te maken met het woord lin, wat wasbare linnen stof is. Daarnaast werd er veel katoen uit Egypte geïmporteerd om lingerie van te maken.

Een misvatting is dat lingerie alleen op zou gaan voor vrouwen. Het woord in het Frans heeft altijd al ondergoed voor beide seksen betekend, en dat doet het nog steeds. Tegenwoordig is mannenlingerie immers ook langzaam in opkomst.

Lingerie is niet altijd geweest wat het nu is, want terwijl het tegenwoordig aantrekkelijkheid en modebewustheid symboliseert, waren andere redenen vroeger veel meer op de voorgrond te vinden. Bijvoorbeeld om de lichaamsvorm aan te passen (denk aan het korset), om netheidsredenen en om de hygiëne.

Lingerie is een vaag begrip als je het tegenover ondergoed plaatst. Wat is precies lingerie en wat is precies ondergoed? Door de bank genomen is lingerie ondergoed dat gemaakt is om visueel aantrekkelijk te zijn, dus als er over nagedacht is om de vorm en kleur van lingerie esthetisch aantrekkelijk te maken. De vraag is dan of dit niet met bijna al het ondergoed het geval is. Natuurlijk ligt de nadruk soms meer op comfort en soms meer op design, maar bij lingerie is allebei toch een streefpunt.

Voorbeelden op alfabetische volgorde zijn bijvoorbeeld:

-Babydoll
-Bedjasje
-Beha
-Body
-Bodystocking
-Bodysuit
-Bustier
-Catsuit
-Chemise
-Corselet met elastiek
-G-string
-Guêpière
-Bepaalde soorten handschoenen
-Jarretelle
-Jarretellengordel
-Korset
-Lange kousen
-Kousenbanden
-Legging
-Nachthemd
-Onderbroek
-Panty
-Topje
-C-String

Hier op Ladywear maken we ons niet eens zo druk over wat lingerie is en wat niet. Wij streven altijd naar het hoogste draagcomfort en de mooiste ontwerpen.